Hoewel co-ouderschap veel voordelen kan bieden voor jullie kinderen, is het belangrijk op te merken dat het succes ervan afhankelijk is van de mate waarin jullie als ouders kunnen samenwerken en in staat zijn het belang van de kinderen voorop te stellen. Wij helpen jullie vanaf dag een van het scheidingsproces om de transitie van partnerschap naar co-ouderschap te kunnen maken.

Vijftien jaar geleden alweer ben ik gescheiden van de vader van mijn dochters. Toen voelde het alsof ik op de duikplank bij het zwembad stond op het punt te gaan springen terwijl ik niet wist of er wel water in het bad zat. Wat had ik toen behoefte aan een stevige hand en een warm hart om me door deze onzekere, eenzame periode te loodsen.

Gaan jullie scheiden of uit elkaar en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zullen jullie het vooral voor de kinderen zo goed mogelijk willen regelen.

Het is ‘het gesprek’ waarvan je hoopt dat je het nooit met je kind hoeft te voeren. Als het dan toch zover komt is het misschien ook wel het moeilijkste gesprek dat je als ouders ooit met je kind zult voeren.

Gaan jullie scheiden dan komt er veel op jullie af. De emoties lopen hoog op en staan samen dingen regelen in de weg. Toch willen jullie het graag zo zorgvuldig mogelijk laten verlopen, jullie blijven immers samen ouders van de kinderen. Het inzetten van een scheidingsmediatior kan jullie helpen, om snel meer rust en duidelijkheid voor alle betrokkenen te creëren.

Je voelt je binnen je relatie niet gehoord door de ander en de verbinding met elkaar is minder of misschien wel helemaal weg. Je voelt je eenzaam binnen je relatie. Dan is het de hoogste tijd om te gaan werken aan jullie relatie.