Over Claudia

Claudia Cornelissen is erkend relatiecoach, register scheidingsadviseur & systemisch mediator.

Kennismaken met Claudia Cornelissen

Het begeleiden en coachen van mensen vormt een rode draad in mijn professionele leven. Altijd al heb ik een passie gehad voor menselijk gedrag en onderlinge communicatie.

Begonnen in HR, waarna ik via loopbaancoaching doorgroeide als interim naar verschillende leidinggevende functies en uiteindelijk HR-adviseur voor managementteams werd. Deze functies gaven antwoord op mijn interesse om mensen te begeleiden die vastliepen in het leven. Ook werd ik relgelmatig gevraagd als mediator tussen management en medewerker. Een rol die mij goed ligt.

Als kind bemiddelde ik vaak tussen mijn ouders. Veiligheid en verbinding zijn thema's die mij vanuit mijn jeugd hebben gevormd. Ook in mijn liefdesleven heb ik hierin belangrijke lessen mogen leren. Mijn scheiding bracht mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling. Achteraf zie ik hoe ik tijdens dit proces professionele begeleiding heb gemist. Ook heb ik tijdens de juridische en financiële afhandeling ervaren hoe weinig aandacht er is voor de emotionele verwerking. Laat staan voor het welzijn van de kinderen.

"Nu zie ik ook wat mijn scheiding mij heeft gebracht. Betekenis vinden in crisissituaties geeft rust. Wanneer je de kans in de pijn herkent, leidt dit tot veel persoonlijke groei en ontwikkeling."

Met mijn eigen gemis als inspiratiebron, heb ik mijzelf ontwikkeld tot gecertificeerd relatiecoach, register scheidingsadviseur en familie mediator. Vanuit mijn systemische achtergrond houd ik oog voor het familiesysteem en de onderliggende dynamiek. Zo begeleid ik ouders en kinderen tijdens één van de moeilijkste fasen van hun leven; vanuit verbinding vormgeven aan een nieuwe relatie met een gezonde gezinsdynamiek.

Als coach, adviseur en mediatior zet ik mij in om toekomstige generaties te bevrijden van de negatieve gevolgen van een scheiding, zodat zij zich gezond kunnen blijven verbinden en in de liefde blijven geloven. Want liefde blijft het mooiste wat er is.

Hoe kan ik jullie helpen?

Relatiecoaching      Scheidingscoaching     Scheidingsadvies & Mediation

Registraties 

Ik ben ingeschreven in het internationaal ADR register en NOBCO coachregister. Verder ben ik gecertificeerd SCHIP-behandeaar, ACT-therapeut, systemisch familieopsteller, scheidingscoach en familiemediator. 

Persoonlijk

Moeder van drie dochters en gescheiden. Na een intensief persoonlijk ontwikkelingsproces, ben ik opnieuw de liefde tegengekomen en inmiddels voor de tweede keer getrouwd. Samen met mijn partner woon ik in een prachtig heide- bos- en waterrijke omgeving in de Gooi en vechtstreek. Familie is voor ons belangrijk; onze deur staat altijd open voor onze (cadeau)kinderen en kleinkinderen. Ik geniet enorm van de speelse en vrije energie die kinderen met zich meebrengen. 

Als sportliefhebber vind je mij regelmatig op de tennis- of padelbaan, op de mountainbike en - zodra het kan- op de skipiste. Naast mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en wat mensen beweegt, heb ik een grote interesse voor interieurontwerp en fotografie. 

plan hier een kennismaking

"Wat is jouw verhaal, samen gaan we op weg"

Aangesloten bij