Verder na je scheiding.

Door de scheiding staat je leven totaal op zijn kop en waarschijnlijk liep het in de periode voor de scheiding ook al een tijdje niet helemaal zoals je zou willen. In deze periode, waarin er veel op je afkomt, je veel moet regelen en de emoties hoog oplopen, herken je vaak jezelf niet meer. Je bent dus niet alleen je gezin maar ook jezelf kwijt geraakt.

Wat je deed past niet meer. Daar komt bij dat je, juist nu, vooral een leuke ouder wilt zijn voor je kinderen. Die hebben immers al genoeg mee gemaakt. Alles bij elkaar kost het je bergen energie en aan jezelf kom je voor je gevoel al helemaal niet meer toe. Toch ligt de oplossing bij jou. Als jij ervoor kiest om jezelf op nummer een te zetten. Coaching kan daarbij helpen.

In mijn possitieve en oplossingsgerichte begeleiding help ik je om opnieuw antwoord te vinden op belangrijke vragen, zodat je weer weet wie jij bent, wat jij wilt en waar je heen gaat. Zodat je weer in verbinding komt met jezelf.

Maak een afspraak


Kom sterker uit je scheiding!

In het begin lijkt een scheiding vooral ellende op te leveren. Maar verderop in het verwerkingsproces ontstaan nieuwe kansen. Door jezelf te dwingen om weer eens goed over jezelf na te denken. Wat was het moment waarop jullie relatie is gaan schuiven, wat heb jij daar mee gedaan, wat was het effect? Wat is de impact van het verlies op jou. 

Door je eigen stukken beter te begrijpen, hoe ingrijpend het verlies ook, ontstaat er ruimte om te onderzoeken hoe je de toekomst ziet. Je wilt immers niet blijven hangen in het verleden.

Ik help je de patronen te herkennen waar je moeilijk van los komt. Zodat je de regie weer terug krijgt en nieuwe keuzes kunt maken. Die passen in de richting van waar jij naar toe wilt en bij wie je wilt zijn. Wanneer je de bereidheid hebt om je te verdiepen en naar binnen te keren, creeƫr je een liefdevol nieuw begin voor jezelf. Alleen dan kun je er ook weer voor je kinderen zijn.

Gun jij het jezelf weer om voluit te leven, en ben je benieuwd wat coaching voor jou kan beteken? Neem dan  gerust contact met me op. 

Samen afscheid nemen van jullie relatie. 

Hoe zorg je ervoor dat je de pijn van de scheiding niet meeneemt naar de rest van je leven? Hoe zorg je er samen voor dat je je kinderen niet belast met jullie emotionele pijn? Een afscheid van elkaar als liefdespartners vraagt om rouwen en loslaten.

Tegelijkertijd vraagt het voortzetten van het ouderschap vanuit twee huizen om hernieuwd vertrouwen en een nieuwe verbinding in het ouderschap. Dit vergt nogal wat, want per slot van rekening gaan jullie niet zonder reden uit elkaar. Vaak is het vertrouwen beschaamd, of was de verbinding al lange tijd kwijt of zal er vast sprake zijn geweest van een periode van verwijten en beschuldigingen voorafgaand aan de beslissing om uit elkaar te gaan.

Wil jij of willen jullie het beter doen en de tijd nemen om te leren van de scheiding. De ervaring van de scheiding gebruiken om een wijzer, volwassener mens te worden die beter in staat is om lief te hebben en geliefd te worden?

Ik kan jullie helpen dit proces gezamenlijk te doorlopen. Daarbij doorlopen we de volgende stappen:

  • In kaart brengen van het verlies: het onder ogen zien wat jullie tijdens de relatie of door de scheiding zijn verloren en wat de impact daarvan is.
  • Geven van betekenis: gezamenlijk stil staan bij de betekenis die de relatie voor ieder had en daarvan leren. Wat bracht jullie destijds samen? Wat waren de verwachtingen die jullie hadden van elkaar en van de relatie? Welke belofte is niet ingelost? In welk patroon zijn jullie gaandeweg terecht gekomen en welk (onbewust) gebrek ligt daaraan ten grondslag?
  • Loslaten: op een diep emotioneel niveau afscheid van elkaar nemen. Jezelf en de ander bevrijden van pijnlijke patronen die je tot nu toe niet onder ogen durfde te komen (of waarvan je je niet bewust was). Deze sessie is met ieder individueel. Met behulp van een opstelling staan we stil bij wat de relatie je heeft gebracht en wat het heeft gekost en wat er nodig is om te doen of te zeggen om elkaar energetisch los te laten.
  • Afscheid: in gezamenlijk overleg besluiten jullie of je een ritueel wilt bedenken en vormgeven om de relatie af te sluiten.

Afscheid nemen van je relatie kan ook individueel als samen niet kan of als dat je voorkeur heeft. 

Neem dan gerust contact met me op  voor een vrijblijvende kennismaking.


"Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen"

Referenties

Olivia

moeder van 2 kinderen, 4 en 6 jaar

Claudia weet wat je te wachten staat en begrijpt wat je doormaakt. Ze is doortastend en legt snel de vinger op de zere plek. Ik voelde me gesterkt gedurende het hele proces en daardoor in staat om de juiste keuzes te maken. Door haar ontstond er hernieuwd vertrouwen in elkaar en een sterk partnerschap als co-ouders voor onze kinderen.

Alexander

vader van 3 kinderen, 16, 13 en 9 jaar

Claudia haar begeleiding gaf me de handvatten die ik nodig had om verder te komen in het proces. Haar analyse is scherp en treffend. Ze triggerde me regelmatig op positieve wijze en zette ons tot nadenken. Door haar directe, no nonsense aanpak en kennis van zaken hebben we afspraken kunnen maken waar we beide verder mee kunnen. 

Aangesloten bij