Je geluk weer vinden na je scheiding

Dit is exact wat me heeft gemotiveerd om vandaag de dag stellen te begeleiden bij hun scheiding. 

Helaas is het nog steeds zo dat bijna een op de twee huwelijken en/of samenwoners eindigt in een scheiding. Zeker voor gezinnen is dit een van de meest hefige life events die je kunt meemaken. Een goede begeleiding voor alle betrokkenen is hierbij zeer helpend. 

Toen ik vijftien jaar geleden ging scheiden storten we ons onder begeleiding van een mediator vooral op de financiele en juridische afwikkeling. Achteraf weet ik beter. In mijn begeleiding help ik nu stellen om vooral ook aandacht te besteden aan de sociaal emotionele kant van hun scheiding. Zeker wanneer er kinderen betrokken zijn is het belangrijk eerst de partner relatie goed af te hechten om vervolgens als ex-partners en goede ouders voor de kinderen, verder te kunnen. 

Uiteraard is het belangrijk om het financiele en juridische plaatje voor beide helder te krijgen. Dit zorgt voor rust en duidelijkheid. Maar het is minstens zo belangrijk om samen jullie relatie goed af te hechten en het vertrouwen wat vaak behoorlijk beschadigd is weer te herstellen. Pas dan zijn jullie in staat om duurzame afspraken over de opvoeding van de kinderen te maken. 

Daarom noem ik mijn scheidingsbegeleiding Inverbinding Uitelkaar. Als mediator en scheidingsadviseur kan ik jullie helpen met de juridische en financiele kant van de echtscheiding zoals het opstellen van een convenant, berekening van (kinder) alimentatie en het op stellen van een ouderschapsplan. Als relatiecoach begeleid ik jullie de relatie te herstellen om goede ex partners te worden. Er is aandacht voor de onderlinge communicatie,  herstellen van het vertrouwen en het verlies dat jullie en de kinderen door de scheiding ervaren. 

Ik denk echt dat mijn ex- partner en ik het niet verkeerd gedaan hebben des tijds. Maar toch ben ik er van overtuigd dat wanneer we toen beter geadviseerd en begeleid waren we het nog beter hadden kunnen doen. Voor onszelf maar met name voor de kinderen. Het had ons en vooral de kinderen vooral veel tijd gescheeld. Tijd om het weer fijn te hebben met je kinderen. Ook een scheiding kun je maar een keer "goed " doen. Wanneer niet alles op tafel is geweest en is uitgesproken komt dat later als nog als een boemerang naar je terug. 

Inmiddels ben ik zelf dertien jaar na mijn scheiding voor de tweede keer getrouwd, toen nooit gedacht dat ooit nog eens te doen :-) Zie foto. Wil je meer weten over mijn begeleiding, voor je zelf of iemand anders, neem dan gerust contact met me op.