Scheidingscoaching

Van partnerrelatie naar co-ouderrelatie.

Wanneer één van de partners besluit niet meer samen verder te wilen, dient zich een periode aan van heftige emoties. Twijfel, onzekerheid, verdriet, onbegrip en misschien zelfs boosheid. Een relatie is nooit gestart met het idee om ooit weer uit elkaar te gaan. Tijdens dit proces kun je je behoorlijk eenzaam voelen. Zowel degenen die het besluit heeft genomen als de partner. Het is dan lastig om nog de verbinding met elkaar te maken. 

Met name wannner er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de keuze die gemaakt wordt. Als jullie uit elkaar gaan, scheiden jullie als partner niet als ouder. Gedoe na een scheiding ontstaat als partners de liefdesrelatie niet voldoende hebben afgehecht en de transitie nog niet hebben gemaakt naar een co-ouderrelatie. 

Kinderen en scheiden.

Hoe zorg je ervoor dat een kind niet in loyaliteitskwesties komt en het gevoel heeft te moeten kiezen? En hoe voorkom je zoveel mogelijk de negatieve gevolgen van een scheiding voor kinderen?

Iedere relatie heeft een eigen dynamiek ontwikkeld. In communicatie en gedrag worden vaak gevoelige persoonlijke stukken getriggerd. In deze dynamiek is het erg lastig om een gezonde co-ouderrelatie op te bouwen. Door aandacht te besteden aan het afhechten van de partnerrelatie, ontstaat weer begrip en een veilige verbinding. Dit vormt de basis om op een gezonde en volwassen manier vorm te geven aan de co-ouderschaprelatie. Ook persoonlijk helpt scheidingscoaching om afscheid te nemen van het oude, zodat ruimte ontstaat voor een nieuw begin.

Afscheid nemen van de relatie kan bij Scheidingscoaching ook individueel als samen niet lukt of als dat je voorkeur heeft.

Werkwijze scheidingscoaching

Het scheidingscoach-traject duurt doorgaans 8-12 weken en bestaat uit een combinatie van individuele coaching en relatiesessies. We besteden aandacht aan:

  • Verliesverwerking: Inzicht in wat tijdens de relatie en door de scheiding verloren is gegaan en de impact daarvan.
  • Zingeving: Het geven van betekenis aan de relatie en de scheiding helpt bij het afhechten van de relatie. Jullie bevrijden elkaar van oude patronen, pijnlijke triggers en onvervulde verwachtingen.
  • Afscheid: Op een diep emotioneel niveau nemen jullie afscheid van elkaar. In overleg besluiten jullie een ritueel om de relatie af te sluiten, zodat ruimte ontstaat voor een nieuwe verbinding.

Methoden die ik gebruik in de begeleiding zijn systemisch werk, (individuele) opstellingen, EFT en SCHIP. Een familieopstelling is onderdeel van het traject.

Plan hier een informatiegesprek/kennismaking

                 

"Verbonden blijven als ouders na een scheiding, kun je leren".

Aangesloten bij