Relatiecoaching

Scheiden of samen verder?

Je hebt het gevoel dat de relatie vast zit. Het stroomt niet en je weet niet hoe jullie verder moeten. Misschien twijfelt één van jullie of allebei om samen verder te gaan. Uit elkaar gaan lijkt misschien een oplossing en voelt tegelijkertijd als een stap te ver. Jullie houden van elkaar en zijn bang voor de gevolgen voor de kinderen.

Als een relatie gaat wankelen, word je teruggeworpen op oude overlevingsmechanismen en patronen. Pijnlijke triggers zorgen voor een problematische relatiedynamiek. Zeker wanneer er kinderen komen, verandert de relatie. De partnerrelatie komt op een lager pitje te staan, wat ten koste gaat van jullie verbinding.

Systemische relatiecoaching

Ik zie stagnatie als een uitnodiging voor persoonlijke groei. Ondanks dat jullie waarschijnlijk graag weer in beweging willen komen, is het nu belangrijk om een pauze in te lassen. Wanneer emoties hoog oplopen, kunnen grote levensbeslissingen niet genomen worden. Zoals de keuze om te scheiden of te blijven.

Tijdens het relatiecoach-traject brengen we stap voor stap beweging terug in dit proces. Hierdoor ontstaat een nieuw perspectief op de relatie en de toekomst. Samen onderzoeken we wat zich op een diepere laag afspeelt. Patronen en dynamieken worden op tafel gelegd. Veiligheid en vertrouwen vormen de basis van verbinding. Een relatiecrisis gaat vaak ten koste van de veiligheid. Emoties en triggers zorgen ervoor dat we niet meer werkelijk aanwezig zijn voor elkaar. In het relatietraject begeleid ik jullie bij het (her)vinden van de veilige basis in jullie verbinding.

Werkwijze

Het relatiecoach-traject duurt doorgaans 6-8 weken en bestaat uit een combinatie van individuele coaching en relatiecoaching.

De individuele coachsessies staan in het teken van de verbinding met jezelf. Liefdevol houd ik een spiegel voor en begeleid ik om op een diepere laag te kijken naar wat zich afspeelt. Zo krijg je inzicht in jouw persoonlijke proces en thema's. Door nu persoonlijke thema's aan te kijken, zorg je ervoor dat dit niet in een volgende generatie of relatie wordt herhaald.

In de gezamelijke relatiesessies krijgen jullie helder beeld van de relatiedynamiek, patronen en waar de verbinding is vastgelopen. Met als doel dat jullie na het traject een gezamelijk besluit kunnen nemen over de toekomst van de relatie.

Methoden die ik gebruik in de begeleiding zijn systemisch werk, (indidviduele) opstellingen, EFT en SCHIP. Een familieopstelling is onderdeel van het traject.

Plan hier een informatiegesprek/kennismaking

Aangesloten bij