Wij gunnen jullie kinderen een stem in het proces.

Uiteraard is jullie scheiding vooral iets wat jullie als ouders hebben te regelen en willen jullie jullie kinderen hier zo min mogelijk mee belasten. Toch adviseren wij om jullie kinderen op kindniveau bij het scheidingsproces te betrekken. Dit doen wij door een gesprekje te hebben met elk van jullie kinderen (natuurlijk altijd in overleg met jullie). Uit ervaring weten we dat dit stukje extra aandacht in een ook voor hun spannende en onzekere periode vertrouwen geeft. Jullie vinden ze immers belangrijk genoeg om bij het proces te betrekken. Zo kijgen ze een stem in het geheel en leren ze dat alles bespreekbaar is en zullen zich gehoord voelen. Voor een kind is het vaak makkelijker om tegen een onafhankelijk, nutraal persoon te kunnen vertellen wat hij/zij hebben meegemaakt in de aanloop naar de scheiding en daarna. Een kind kan zijn/haar zorgen en angsten kenbaar maken en aangeven wat hij/zij belangrijk vindt over hoe het na de scheiding verder gaat zonder dat hij/zij in een loyaliteits conflict terecht komt en zich zorgen maakt om zijn/haar ouders. Als ouders geeft het jullie de kans om " door de ogen van jullie kinderen" naar jullie scheiding te kijken. Want uiteraard vindt er na de gesprekken met de kinderen een evaluatie met jullie plaats.


Kinderzorgmodel

Eenscheiding veroorzaakt veel veranderingen in het leven van alle gezinsleden. Het is voor jullie als ouders niet altijd makkelijk om gedurende de hectische periode van scheiden alle consequenties voor de kinderen te overzien. Wij helpen jullie met het maken van de juiste afspraken gericht op de toekomst en altijd met de belangen van de kinderen voorop. We leggen deze afspraken vast in een kinderzorgmodel. Ook wel ouderschapsplan genoemd. Uit ervaring weten we waar jullie zoal tegen aan kunnen gaan lopen en wat de verandering van leeftijd van de kinderen voor invloed hebben op de gemaakte afspraken.

Of het nu gaat om kleine kinderen of kinderen die al studeren, het is uitermate belangrijk het kinderzorgmodel regelmatig te evalueren. Elke leeftijd heeft specifieke behoeften en zo kunnen jullie als gescheiden ouders goed blijven aansluiten bij de ontwikkelings fases van jullie kinderen.

Maak hier een afspraak voor een kostenloos en vrijblijvend  informatiegesprek 

Kinderen scheiden mee. Voor wie?

Voor kinderen en ouders tijdens en na een scheiding.

Een scheiding verloopt vaak onoverzichtelijk en is voor jullie maar zeker ook voor de kinderen en de omgeving van het gezin moeilijk bespreekbaar. Het is een periode vol spanning, onrust en onzekerheid en ookal doen jullie als ouders jullie uiterste best om de kinderen uit de strijd te houden, ervaren de kinderen vaak veel stress.

Kinderen hebben daarom extra aandacht en ondersteuning nodig zodat zij op een voor hun passende manier om kunnen gaan met de scheiding. Helaas wordt deze aandacht en ondersteuning vaak pas geboden wanneer de problemen daadwerkelijk zichtbaar worden op school of in het gezin (denk aan veranderingen in het gedrag van het kind).

Aandacht en begeleiding van de volgende onderwerpen bij kinderen onder de 12 jaar:

 • dat een scheiding nooit door kinderen komt;
 • dat hun ouders wel s├ímen hun ouders blijven, altijd;
 • dat hun ouders van ze blijven houden, ook na de scheiding;
 • dat ieder mens, dus ook ouders, fouten kunnen maken;
 • dat de meeste ouders niet meer bij elkaar komen;
 • dat het oplucht om te praten over wat je vindt en voelt.

Aandacht en begeleiding van de volgende onderwerpen bij kinderen boven de 12 jaar:

 • begrip voor de veranderingen na scheiding;
 • eigen houvast vinden
 • keuzes te maken voor hun toekomst
 • inzichten over nieuwe relaties van de ouders en mogelijk van henzelf;
 • zelfvertrouwen te ontwikkelen door probleemoplossend vermogen;
 • dat het oplucht om te praten over wat je vindt en voelt

Wil je meer weten over wat ouder- kindcoaching voor jullie kan betekenen, neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

"Verbonden blijven als ouders na een scheiding, kun je leren".

Aangesloten bij