Scheidings- en ouderschapsplan

Iedere scheiding is anders en vraagt om maatwerk. Ik werk volgens een duidelijk stappenplan, waarbij alle punten die bij een scheiding horen aan bod komen. Dit zorgt voor rust en overzicht. Natuurlijk altijd vanuit een persoonlijke aanpak. 

  • Kennismaking: Tijdens een kostenloos kennismakingsgesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, waarna we besluiten om met elkaar verder te gaan. 
  • Afhechten partnerrelatie: Deze stap is essentieel om op een gezonde en constructieve manier afspraken met elkaar te kunnen maken. 
  • Financiën: Afhankelijk van de omstandigheden maken we afspraken over de woning, spaargeld, verzekeringen, pensioen, alimentatie etc. We kijken naar de persoonlijke financiele situatie en wensen en maken op basis daarvan heldere berekeningen, zodat jullie na de scheiding weten waar je aan toe bent. 
  • Ouderschapsplan (Kindzorgmodel): De toekomst van de kinderen wordt uitgebreid besproken. De afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Liever gebruik ik het woord 'Kindzorgmodel'. Voor de ontwikkeling van het kind is het belangrijk dat het zich met beide ouders kan verbinden. Dit is het uitgangspunt van de afspraken die jullie samen maken. 
  • Convenant of Vaststellingsovereenkomst: Jullie ontvangen de conceptstukken om deze in alle rust door te nemen. Na de puntjes op de i, nemen we de afspraken nog eens door. Pas wanneer jullie het er samen volledig mee eens zijn, wordt er getekend. 
  • Indienen rechtbank: In geval van een huwelijk of geregistreerd partnerschap dien ik een verzoekschrift tot scheiding in bij de rechtbank.
  • Afronding echtscheiding: De echtscheiding moet zijn ingeschreven in de registers van de Burgelijke Stand. De datum waarop jullie scheiding is ingeschreven, is de officiële datum van jullie scheiding.
  • Evaluatie- en eindgesprek: Tijdens het evaluatie- en eindgesprek help ik bij de laatste administratieve handelingen die pas mogelijk zijn als de echtscheiding rond is. Ook evalueren we de afronding van de scheiding en kijken we vooruit naar de start van een nieuw begin. 

Werkwijze